keresés a weboldalon

25 éves a PTE Egészségtudományi Karának Zalaegerszegi Képzési Központja (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

25 éves a PTE Egészségtudományi Karának Zalaegerszegi Képzési Központja (Videó)

2015 február 20 - péntek
Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Zalaegerszegi Képzési Központja. Az ünnepségre meghívást kaptak a korábbi oktatók és vezetők, valamint a megye egészségügyi szakemberei is. A rendezvényen jelen volt Rigó Csaba kormánymegbízott, Balaicz Zoltán polgármester és Jenei Zoltán, a PTE kancellárja is.

A PTE Egészségtudományi Karának Zalaegerszegi Képzési Központja 1990-ben 31 gyógytornász hallgatóval kezdte meg az oktatást. A pénteki jubileumon az elmúlt időszak meghatározó pillanataira emlékeztek. A megyeszékhelyi központ a kezdetektől fogva jelentős szerepet játszik a kar életében. Erről beszélt Dr. Betlehem József, a PTE Egészségtudományi karának dékánja.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere ünnepi beszédét követően kitüntető oklevelet nyújtott át a központ igazgatójának, dr. Csidei Irénnek. Mint mondta, az intézmény a kemény és alázatos munkának köszönhetően a város felsőoktatásának egyik legfontosabb láncszeme.

Az ünnepség keretében elhangzott az is: a központ évek óta működik együtt a megye egészségügyi intézményeivel. A jó eredmények az egyetem vezetőinek figyelmét sem kerülik el, így Jenei Zoltánét, a Pécsi Tudományegyetem kancellárjáét sem.

Mint kiderült, a megjelent vezetők az elmúlt negyedszázados időszakhoz hasonló sikereket remélnek a jövőtől. Ezt a városi és megyei vezetők további szoros együttműködése segítheti elő.

K.Zs./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: