keresés a weboldalon

Átadták a korszerűsített Béke utcát (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a korszerűsített Béke utcát (Videó)

2015 január 12 - hétfő
Korszerűsítették a Béke utca csapadékvíz-elvezetését eleget téve az ott lakók kérésének. A rekonstrukciót a Deák Ferenc Új Városépítő Program részeként valósították meg. A munkálatokat már novemberre befejezték az átadásra azonban mostanáig várni kellett.

Közel 55 millió forintos beruházásból valósult meg a Béke utca felújítása, amelynek során a teljes útpályaszerkezetet el kellett bontani, mivel az ingatlanok csapadékvíz elvezetését csak a pályaszint csökkentésével lehetett megoldani. Balaicz Zoltán polgármester szerint a munkálatok elvégzése példaértékű.

A Béke utcában az elvárásoknak megfelelően zajlott a kivitelezés. A Zsoma-SZ Bt. munkatársai a szennyvízcsatorna rekonstrukciójával kezdtek. Ennek keretében közel 300 méter gyűjtő- és bekötőcsatornát építettek ki. Szalai János műszaki vezető azonban elmondta, ez a megoldás még nem végleges.

A Béke utca korszerűsítésének keretében a szennyvízcsatorna rekonstrukciója mellett átépítették az ingatlanok kapubejáróit, valamint felújították a járdaburkolatot is.

K.K./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: