keresés a weboldalon

Pályaválasztási nap és vetélkedő

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pályaválasztási nap és vetélkedő

2014 december 17 - szerda
2014. november 7-én került sor a pályaválasztási nap megrendezésére, és egy nappal később az azzal kapcsolatos vetélkedőre. Érdeklődve tekintettük meg a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ termeiben a pályaválasztási bemutatókat.

Ezen a rendezvényen iskolánk a 7. és 8. osztályos diákjaival képviseltette magát. Volt alkalmunk megismerni a különféle szakmákat és középiskolákat. Voltak olyan szakmai bemutatók, ahol megismerhettük, hogy a városon belül milyen lehetőségek vannak a továbbtanulásra. A szakiskolák és a szakközépiskolák közül jelen volt a bemutatón a Csány László Közgazdasági Szakközépiskola, a Deák Ferenc és Széchenyi István Szakközépiskola és Szakiskola, Báthory István Kereskedelmi, Vendéglátó, Idegenforgalmi Székhelyiskola és a Ganz Ábrahám és a Munkácsy Mihály Szakközépiskola és Szakiskola.

Különösen izgalmasnak találtuk az iskolák bemutatóit, mert így könnyebben el tudtuk dönteni, hogy hol folytassuk tanulmányainkat. A memóriatesztelő és a különböző képességeket mérő feladatok kellemes kihívást jelentettek mindenki számára.  A rendezvénynek otthont adó intézmény gasztronómia élvezetekkel is szolgált. Meg lehetett kóstolni a tanműhely diákjai által készített különböző ételeket, például a flambírozott gyümölcsöt is.

Másnap a pályaválasztással kapcsolatos vetélkedőn mi, a 8.a osztály tanulói (Kertész Zsolt,Marai Gábor,Sipos Ádám,Tóth Martin,Vass Bence) képviseltük iskolánkat és negyedik helyezést értünk el.

Kertész Zsolt,Marai Gábor,Sipos Ádám,Tóth Martin,Vass Bence 8.a
Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Petőfi Sándor Székhelyiskola

Tartalom megosztása: