keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Balaicz Zoltánt nagy fölénnyel választották meg polgármesternek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Balaicz Zoltánt nagy fölénnyel választották meg polgármesternek (Videó)

2014 október 13 - hétfő
Balaicz Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje nagy fölénnyel nyerte a vasárnapi választást. Az egyéni képviselői kerületekben is a kormánypárti jelöltek győztek, az ellenzéknek öt kompenzációs mandátum jut.

Zalaegerszegen a szavazófülkék megnyitását követően, szinte azonnal megérkezett az első állampolgár, aki már hat órakor leadta voksát.
A délelőtti adatok alapján a megyében a szavazó kedv megfelelt az országos átlagnak.

Zalaegerszegen öt polgármesterjelölt indult: Kocsis Gyula az EZE-DK-Együtt, Kiss Ferenc az MSZP, Pete Róbert a Jobbik politikusaként, valamint volt egy független, Kiss Ferenc is. Ők kora délutánig, általában családjuk körében voksoltak.

Balaicz Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, valamivel délután egy óra előtt adta le voksát, felesége társaságában. Zalaegerszeg eddigi alpolgármestere elmondta, bízik abban, hogy a kampányidőszak alatt sikerült megmutatni, hogyan tudnák még élhetőbbé tenni a várost.

Tóth-Czoczek Alexandra nemrég töltötte be 18. életévét, most vett részt először szavazáson, így ő is megkapta az első szavazóknak járó emlékkártyát.

Most is lehetett mozgóurnát igényelni. Idős vagy beteg emberek szavazhattak így.

A Fidesz-KDNP jelöltjei és szimpatizánsai a párt székházában várták az eredményeket. Balaicz Zoltán hatalmas fölénnyel, több mint 63 százalékot gyűjtve nyerte a polgármester-választást. Rá majdnem 11 ezren voksoltak, míg ellenfelei mindannyian kétezernél kevesebb szavazatot gyűjtöttek. Második Pete Róbert, a harmadik a szocialista Kiss Ferenc, a negyedik Kocsis Gyula, míg az ötödik a független Kiss Ferenc lett. Az összes egyéni képviselői kerületet is a kormánypárti jelöltek nyerték, így nagy Fidesz-KDNP-többség lesz a most először öt évre választott közgyűlésben. 

A megyei közgyűlésbe 9 Fidesz-KDNP-s, 4 Jobbikos, illetve egy-egy DK-s és MSZP-s képviselő jutott be, vagyis itt is megmaradt a kormánypárti többség.

K.K./I.G.

Tartalom megosztása: