keresés a weboldalon

Ünnepélyes keretek között avatták fel a megújult Dísz teret (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepélyes keretek között avatták fel a megújult Dísz teret (Videó)

2014 október 09 - csütörtök
Átadták a megújult Dísz teret, amelynek felújítása során megújult a Polgármesteri Hivatal előtti terület is, ennek köszönhetően a kettő mától egységes térként működik. A felújítás négy hónap alatt, a tervezett ütemben készült el, és mintegy 228 millió forintba került.

Egy nappal az átadás előtt még sokan dolgoztak azért, hogy az avatásra igazi, új arcát mutathassa a megszépült Dísz tér, amelyet ünnepélyes keretek között adtak át a zalaegerszegieknek.

Gyutai Csaba polgármester köszöntőjében elmondta, ez a beruházás jelentős a város életében.

A tér felújításával párhuzamosan megszépült a tulipános szökőkút is, amelyet két különböző helyen, alkotója irányítása alapján újítottak fel. A tér felújítása zökkenőmentesen történt, és a régi burkolat sem veszett kárba, hiszen őrölt formában újrahasznosították – hangsúlyozta Darabos Géza építész, majd hozzátette:

A Polgármesteri Hivatal előtti térrel együtt több mint 6800 négyzetméternyi terület újult meg. A korábbinál jóval nagyobb zöldfelületet alakítottak ki, amit a húsz, közel 10 esztendős fa elültetése is erősít.

Dékány Endre a térség önkormányzati képviselője szerint a felújított tér a lakók számára egy igazi találkozási ponttá válhat.

Az ünnepi pillanatok után szórakoztató programok várták a megújult Dísz térre kilátogatókat. A belvárosi rekonstrukció ezzel nem ért véget, a Parkolóház és a Tüttössy utca közötti burkolat felújításával folytatódik.

V.D/B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: