keresés a weboldalon

Élménybeszámolót tartott Mányoki Attila hosszútávúszó a Városházán (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Élménybeszámolót tartott Mányoki Attila hosszútávúszó a Városházán (Videó)

2014 augusztus 20 - szerda
Mányoki Attilát köszöntötte a város vezetősége. A zalaegerszegi ultramaratoni úszó két héttel ezelőtt sikeresen vette az Ocean’s Seven sorozat egyik legveszélyesebb állomását. A japán Tsugaru-szorosban 37,1 kilométert úszott 7 óra 39 perc alatt, ami a világon a második legjobb teljesítmény.

Mányoki Attilán kívül eddig mindössze tizenketten győzték le a Tsugarut. Az úszást 11 hónapos felkészülés előzte meg, az extrém időjárás azonban így is megnehezítette a dolgát.

Első magyarként úszta át Mányoki Attila a tengerszorost, ezért nemcsak Zalaegerszeg, hanem az egész ország büszke rá, emelte ki Balaicz Zoltán alpolgármester. Szerinte a sportoltó kitartása és alázata mindenki számára példa lehet.

A város vezetősége hivatalosan most köszöntötte Mányoki Attilát, aki megkapta Zalaegerszeg nagy oklevelét. Emellett egy olyan úszósapkát vehetett át Gyutai Csaba polgármestertől Zala hőse, amelyet a város címere díszít.

A sportember 2016-ra szeretné befejezni az Ocean’s Seven sorozatot, így most sem pihen, már újabb úszást tervez. Jövő ősszel Amerikába indul, ahol két helyen is megmérettetné magát: a kaliforniai Los Angeles-ben és Hawaii-n is.

K. K. /P. B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: