keresés a weboldalon

Tárkonyos vadragulevest ebédeltek a Petőfi-iskolások (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tárkonyos vadragulevest ebédeltek a Petőfi-iskolások (Videó)

2014 június 05 - csütörtök
Tárkonyos vadragulevest ebédeltek ma egy zalaegerszegi általános iskolában. A gyerekek egyelőre csak tesztelői voltak az új ízeknek. Ha elfogadják a vadételeket, akkor ezek a későbbiekben állandó fogásai lesznek a menzának.

Vadétellel bővült a menza a zalaegerszegi általános iskolában. A bukta mellé tárkonyos vadraguleves kínáltak. A gyerekek közül voltak olyanok, akiknek fel sem tűnt, hogy másféle húsból készült az étel.

A közétkeztetési szolgáltató a gyerekeket fokozatosan szeretné hozzászoktatni az új ízekhez.

– Ha a diákok elfogadják a vadételeket, akkor zalai húsfeldolgozók termékei kerülnek majd az asztalokra – mondta Mateisz Roland, a Hungast-Nyugat Kft. vezetője.

Eleinte csak a levesekbe kerül vadhús, később pörköltet és sült ételeket is kínálnak majd a menzán.

– A zalaegerszegi önkormányzat támogatja, hogy az oktatási intézmények menzái tartalmazzanak vadhúst is – mondta Balaicz Zoltán alpolgármester.

A tapasztalatok szerint a gyerekeket rá lehet szoktatni az egészséges ételekre. Az iskola sikeresnek tartja az évekkel ezelőtt bevezetett iskola-alma programot is – tudtuk meg Makovecz Tamástól, a Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatójától.

A vadhús mellett helyi termelők gyümölcsét is kínálja a szolgáltató, emellett fokozatosan csökkentik az ételek só- és zsírtartalmát is.

DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: