keresés a weboldalon

IX. GAMESZ konferencia (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

IX. GAMESZ konferencia (Videó)

2014 május 23 - péntek
A befektetők szempontjából a megfelelő szakértelemmel rendelkező, jó munkaerő, és a kiváló földrajzi elhelyezkedés miatt lehet vonzó Zalaegerszeg. Ezt Gyutai Csaba polgármester mondta a IX. Országos Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet Konferenciáján. A találkozóval elsősorban az oktatást szeretnék segíteni a résztvevők.

A konferencián Gyutai Csaba polgármester Zalaegerszeg gazdasági helyzetét vázolta, bemutatta az eddigi eredményeket és a jövő terveit.

A polgármester hozzátette: idén a Zalaco sütőipari gyára épül az ipari parkban, a közelében pedig az Edelman, német tulajdonú cég hozza létre Közép-európai központját Zalaegerszegen.

Kardos Kálmán, a szegedi Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálatának igazgatója a konferencia kezdeteiről beszélt.

A konferencián helyi kezdeményezések bemutatására is lehetőség volt. Gehér Mariann, a Zalaegerszegi Gazdasági Ellátó Szervezet intézményvezetője kifejtette, hogy a legfontosabb témájuk idén többek között az oktatás és a fenntartás szétválása volt.

A találkozón Velkey Péter, a humánigazgatási osztály vezetője az iskolák állami átvételének folyamatát, és nehézségeit elevenítette fel.

Pénteken többek között az új államháztartási számvitelre történő áttérésről és az internetes menzakártya bevezetéséről tárgyaltak a résztvevők.

N.D./T.S.

Tartalom megosztása: