keresés a weboldalon

Országos program a megváltozott munkaképességű emberekért (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Országos program a megváltozott munkaképességű emberekért (Videó)

2014 május 07 - szerda
11,7 milliárd forintot fordít a kormány arra, hogy elősegítse a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációját és foglalkoztatását. A programnak már Zala megyében is vannak kézzelfogható eredményei, hiszen 183 ember részesül bérköltség támogatásban, 81-en pedig a képzésükhöz kaptak segítséget. Az uniós programról országos tájékoztató sorozatot szerveztek, amelynek ma Zalaegerszeg volt az állomása.

„Korábban, ha valakit lerokkantosítottak, akkor gyakorlatilag le is írták, billogot kapott.” – mondta az esemény sajtótájékoztatóján Gyutai Csaba polgármester, aki hozzátette:

A megoldást szolgálja a kormány jövő nyárig tartó programja is, amelyhez 11,7 milliárd forintot biztosítanak. A keretből képzéseket és elhelyezkedést segítő támogatásokat finanszírozhatnak megváltozott munkaképességű emberek számára. Zala megye három városában, Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen összesen 14 munkatárs nyújt szolgáltatásokat az ügyfelek számára. A megyében már 313 személy vesz részt a programban, közülük 183-an részesülnek bérköltség támogatásban, 81 fő pedig a képzéséhez kapott támogatást. Országosan eddig közel 8600-an csatlakoztak a tízezer fős kerettel meghirdetett programhoz.

Tatosné Takács Andrea, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgató-helyettese elmondta, hogy nem csak a munkavállalók számára volt figyelemfelkeltő a program.

A megyében nem csak ezekkel a forrásokkal segítik az érintetteket, hanem azzal is, hogy az ügyintézést leegyszerűsítették, az embereknek nem kell több helyre, több hivatalba szaladgálniuk, egy helyen intézhetnek mindent. Ezt már Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott mondta el.

A jövőben még korszerűbb körülményeket biztosítanak majd az ügyintézéshez, hiszen már folyamatban van a Göcseji úton, az ÁNTSZ épületként ismert tömb felújítása, amely új otthont ad majd a Rehabilitációs Szakigazgatási Szervnek.

N.Zs./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: