keresés a weboldalon

Új családi vállalkozás indult Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új családi vállalkozás indult Zalaegerszegen (Videó)

2014 május 06 - kedd
Zalaegerszegen hozott létre új céget a Borbás család nevéhez kötődő vállalkozás. A B és B Glass Kft. üzemét meglátogatta az önkormányzat néhány vezetője. A második generációs, nagy tapasztalatokkal rendelkező üvegipari cég elsősorban az építőipar számára tervez és gyárt üvegtermékeket.

A családi cégből kinőtt kft.-nél jelenleg 10 alkalmazott dolgozik, akik az egykori Műbútor helyén található 800 négyzetméteres csarnokban 10 nagyobb géppel végzik a munkát. Míg az egyik készülékkel a megrendelő által kért mintát vágják, addig a másik automatizált géppel csiszolják az üveglapok széleit.

Gyutai Csaba polgármester azt mondta, az európai gazdasági térben a foglalkoztatás gerincét a családi vállalkozások adják.

A kft. fő profilja a síküveg megmunkálása és hajlítása. A polgármester hozzátette, hogy a városban ezen a területen hiány volt. A cég ezt a piaci rést töltötte be. A legkisebb megrendelőtől a legnagyobb volumenű munkákig igyekeznek minden igénynek megfelelni.

Borbás Ottó, a B és B Glass Kft. tulajdonosa elárulta, hogy 20 éve dolgozik a szakmában és a kanizsai üvegcentrumban kezdte pályafutását.

A cég szakemberei többek között üvegajtókat, zuhanykabinokat, hőszigetelő és bútor üvegeket készítenek. A vállalkozást édesapja örökét felvállalva ifjabb Borbás Ottó viszi és fejleszti tovább. Az ügyvezető hozzátette, hogy a jövőben új gépeket szeretnének majd vásárolni és még két-három embert akarnak majd alkalmazni.

A csarnok egyelőre bérlemény, a család szándéka az, hogy később megvásárolják, és saját telephelyükön dolgozhassanak tovább.

N.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: