keresés a weboldalon

Második műhelybeszélgetés az Integrált Területfejlesztési Stratégiáról (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Második műhelybeszélgetés az Integrált Területfejlesztési Stratégiáról (Videó)

2014 március 20 - csütörtök
A 2020-ig tartó fejlesztési terv koncepciójáról cserélhettek gondolatot a város vezetőivel zalaegerszegi vállalkozások, és társadalmi szereplők a két napos műhelybeszélgetésen. A közös céljuk az, hogy a város kiemelkedő természeti adottságaival, gazdasági szereplőinek képességeivel, az itt élő emberek kultúrájával, tudásával, a város fejlődésével Magyarország egyik legjobb életminőséget nyújtó településévé váljon Zalaegerszeg.

Az első műhelybeszélgetés tavaly ősszel volt. Akkor a város vezetése által összegyűjtött szélesebb körű fejlesztési tervekhez várták a javaslatokat.

Doszpoth Attila alpolgármester azt mondta, fontos pontjához ért a településfejlesztési stratégia.

A fejlesztési törekvések között szerepel például a város külső megközelíthetőségének javítása, a gazdasági szereplők által biztosított jövedelmek és foglalkoztatottság szintjének stabil emelése, valamit az épített és természeti környezet minőségének javítása is.

Lunk Tamás, a Vitál Pro Tanácsadó és Szolgáltató Kft. tanácsadója hozzátette, Zalaegerszegnek kifejezetten jó lehetőségei vannak arra, hogy egyfajta környezettudatos ökovárosként, mintavárosként tűnjön ki a magyar megyeszékhelyek köréből.

A műhelybeszélgetésen elhangzott az is, hogy fontos a város változatos, magas színvonalú kulturális és szabadidős kínálatának biztosítása is. A konkrét tervek elkészítése a folyamat következő lépése lesz, hiszen ezek alapján pályázik majd a város a következő hét esztendő Európai Uniós fejlesztési forrásaira.

N.D./N.G.

Tartalom megosztása: