keresés a weboldalon

Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda nyílt Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda nyílt Zalaegerszegen (Videó)

2014 január 31 - péntek
Megnyitott az ifjúságsegítéssel foglalkozó Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda Zalaegerszegen. Ez elsősorban információszolgáltatással és tanácsadással segíti a fiatalokat a pályaválasztásban, a karriertervezésben, a munkakeresésben és a továbbtanulásban.

Az ország 20 pontján, minden megyében megnyitotta kapuit az Ifjúságsegítő Kontaktpont-hálózat – mondta Siklódi László Levente, a Zánka-Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója.

A szakmai munka már hetekkel ezelőtt elkezdődött, az ifjúsági iroda a helyi kezdeményezéseket összefogva, az oktatási intézményekkel, az ifjúsági civil szervezetekkel együttműködve segíti a fiatalok hétköznapjait.

A mintegy 60 felkészült szakembert foglalkoztató hálózat kínálatában szerepel online és offline információ-szolgáltatás, személyes és csoportos tanácsadás, valamint ifjúságfejlesztő tevékenység is – fogalmazott Gyutai Csaba polgármester.

Az iroda közösségi térként is szolgál. Együttműködik többek között a helyi, illetve megyei civil szervezetekkel, a főiskolán működő Karrier irodával, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a pedagógiai intézettel – hangsúlyozta Vigh László országgyűlési képviselő.

A Kontaktpont iroda minden hétköznap 10 és 18 óra között tart nyitva, a szolgáltatások ingyenesen és előzetes regisztráció nélkül vehetők igénybe.

N.D./B.P

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: