keresés a weboldalon

Esélyegyenlőségi Workshop (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Esélyegyenlőségi Workshop (Videó)

2013 december 04 - szerda
A mélyszegénységben élők, a hajléktalanok, a családok átmeneti otthonában élő nők és gyermekek helyzetéről, valamint a fogyatékkal élők nehézségeiről rendezett esélyegyenlőségi workshopot a Türr István Képző és Kutató Intézet. A programot azzal a céllal rendezték meg, hogy felhívják a figyelmet a célcsoportokat érintő problémáikra és azok megoldási lehetőségeire.

A helyi esélyegyenlőségi programok elkészítését a Turr István Képző és Kutató Intézet támogatja országszerte. A szervezet a kevésbé fejlett térségek hátrányos helyzetű munkavállalóinak segít abban, hogy a munkaerő-piac aktív szereplőjévé, ezáltal értékteremtő és adófizető állampolgárrá válhassanak. Bató Éva, a Helyi Esélyegyenlőségi Programok szakmai vezetője elmondta: a program célja az, hogy a településeken felmérjék az ott élők szociális helyzetét.

Ebben segíthet a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete is, amely 1989-ben alakult, a Mozgáskorlátozottak és Egészségi Károsultak Egyesületének megyei részeként. Az egyesület célja az érdekvédelem, az integráció, és az esélyegyenlőség elősegítése.
Sziva Beáta, megyei ifjúsági koordinátor és sorstárs tanácsadó azt hangsúlyozta, hogy az egyesület szeretné, ha fiatal mozgássérültek csatlakoznának hozzájuk, hogy legyen utánpótlása a szervezetnek.

Az egyesület azon dolgozik, hogy erősítse a többségi társadalom toleranciáját és csökkentse az etnikai, vagy szociális helyzet alapján történő negatív megkülönböztetést.

N.D./T.S.

Tartalom megosztása: