keresés a weboldalon

Átadták Zalaegerszeg második ovi-foci pályáját (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták Zalaegerszeg második ovi-foci pályáját (Videó)

2013 november 02 - szombat
A második ovi-foci pályát avatták Zalaegerszegen. Az Ovi-foci Programot Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egykori hátvédje, a Nemzet Sportolója hozta létre, közreműködésének köszönhetően eddig több mint 40 műfüves sportpályát adtak át az országban. Az Ovi-foci Közhasznú Alapítvány tevékenységéért Magyar Termék Innovációért-díjat is kapott.

Múlt héten Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat hátvédje és Gyutai Csaba polgármester adta át a Kis utcai óvoda műfüves sportpályáját. Szerdán az Űrhajós úti óvodában avatták Zalaegerszeg második ovi-foci pályáját.

A többfunkciós pályán különböző sporteszközök segítségével fejleszthetik a gyerekek képességeit. Emellett az ovisok nagy örömére kosárlabdázni, focizni és kézilabdázni is lehet.

Az óvodai nevelésben fontos szerepet kap a sport, ezen a pályán 3-tól 6 éves korig többféle mozgásformát is elsajátíthatnak a gyerekek, mondta Zajzon Zsuzsanna az Űrhajós úti óvoda vezetője

– A hozzánk járó gyerekek lakótelepen élnek, mozgásszegény az életmódjuk, így ez a pálya abban is segít, hogy már óvodás korban megszeressék a mozgást – tette hozzá az óvodavezető.

Landorhegyen különösen nagy hagyományai vannak a kosárlabdának, tudtuk meg Panácz Antaltól, az oktatási, kulturális és sportbizottság tagjától, aki szerencsésnek tartja, ha már úgy megy iskolába a gyerek, hogy szeret kosárlabdázni. Mint mondta: nem véletlen, hogy NBI-es kosárlabdacsapata van a városnak, a játékosok közül többen Landorhegyről kerültek ki.

A város vezetősége feladatának tekinti, hogy minden korosztály számára színvonalas körülményeket biztosítson a sportoláshoz.

– Tervezzük, hogy a nagyobb óvodákban együttműködünk az Ovi-foci Alapítvánnyal, hiszen a források egy részét ők biztosítják – fogalmazott Gyutai Csaba polgármester. – Idén az Ifjúsági Sportcentrumban elkezdődik egy nagy műfüves pálya beruházása, a fejlesztésnek jövőre kell befejeződnie. Ezzel a műfüves pályák tekintetében kedvező helyzetbe kerül a város.

Az Űrhajós utcai beruházás 5 millió forintból valósult meg, ebből 2 millió 800 ezer forintot az önkormányzat biztosított.

D. Zs./B. P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: