keresés a weboldalon

50 éves a Kosztolányi téri Tagóvoda (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

50 éves a Kosztolányi téri Tagóvoda (Videó)

2013 október 10 - csütörtök
Sokan még November 7-e téri oviként ismerték. Immár kerek 50 éve várja tárt karokkal a Kosztolányi téri Tagóvoda a kisgyermekeket. A jubileumot a régi időket is felidéző műsorral ünnepelték.

1963. augusztus 1-jén, öt évtizeddel ezelőtt nyitotta meg kapuit az intézmény az akkor emelt, környező lakóházakban élő családok kiszolgálására. Az óvoda három csoporttal indult, ma 5 csoportnyi gyermek befogadására alkalmas. Az elmúlt 50 évben 120 -nál több dolgozó gondozta a csaknem 6000 óvodást. Mint Pödörné Hajdú Ibolya a Kosztolányi téri Tagóvoda vezetője fogalmazott, az ünnepségre várták a hajdani óvodásokat és nevelőiket is. 

A régi óvó néniket és vezetőket köszöntötték a mostaniak, és a virág mellett egy ötletes műsort adtak elő, amiben párhuzamosan mutatták be az ötven évvel ezelőtti és korunk óvodásainak egy napját. Retro díszletek között, ballonkabátos anyuka érkezett Csepel biciklivel a kislányáért, akinek a hajában korabeli masni ékeskedett. Az óvó néni is szigorúan korhű, kék köpenyben jelent meg. 

 
Az előadás után Gyutai Csaba polgármester ismerte el az intézmény munkatársainak kitartását és erőfeszítéseit. 

Az aulában fotókiállítás, és régi újságcikkek várják az érdeklődőket. 

 
G.ZS./E.K.
 
Fotó. Seres Péter

Tartalom megosztása: