keresés a weboldalon

Zalaegerszeg – Itthon vagy! (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszeg – Itthon vagy! (Videó)

2013 szeptember 30 - hétfő
Az „Itthon vagy! Magyarország szeretlek!” program keretében Zalaegerszegen a falumúzeum várta a látogatókat. A rendezvényhez kapcsolódott a Családsegítő Szolgálat Őszi kavalkád című rendezvénye is.

Hagyományőrző kézműves programokat kínált a Göcseji Falumúzeum. Többek között a csipkeverés fortélyait mutatták be az érdeklődőknek.  

Nemcsak kézművességből, hanem a török időkben jellemző harcmodorból is ízelítőt kaptak a látogatók. A Tűzkereszt lovagrend tagjai korhű ruhákban mutatták be az 1400-1500-as évek vívó technikáit.

A programok délután a VIII. Őszi kavalkáddal folytatódtak melynek célja a szórakoztatás mellett a felvilágosítás volt- tudtuk meg Mészáros Ágnestől, a Családsegítő Szolgálat vezetőjétől.  

Az Őszi kavalkád résztvevői voltak a Zala megyei rendőrök is. Játékos felvilágosítást tartottak a gyerekeknek, akik még a testpáncélt is felpróbálhatták. Nothoff Ingrid sajtófőnök fontosnak tartja, hogy ilyen alkalmakkor is felhívják a figyelmet a bűnmegelőzés fontosságára.
A bűnmegelőzési programon a kerékpárok gravíroztatására is lehetőség volt. Ennek segítségével nyilvántartásba kerültek a biciklik, ami lopás esetén megkönnyíti az azonosítást.

DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: