keresés a weboldalon

Hatodik alkalommal rendeznek Belvárosi Szüretet Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hatodik alkalommal rendeznek Belvárosi Szüretet Zalaegerszegen (Videó)

2013 szeptember 06 - péntek
Pénteken nyitották meg a VI. Belvárosi Szüret és Zalai Teríték programsorozatát. A gasztrokulturális rendezvény három napon át várja az érdeklődőket. Több tucat borház és a legkiválóbb zalai vadételek mellett két színpadon több száz fellépő.

Látványos felvonulással kezdődött a szüreti mulatság a belvárosban. Az ünneplőket a gyenesdiási hagyományőrzők vezették. Őket – többek között – a bor- és mézlovagrendek kísérték. Végigvonultak a borutcán, ahol 21 borház kínálja a legjobb borait. 
A gasztrokulturális rendezvényen a nedűkön kívül a zalai vadételeké és a könnyűzenei eseményeké lesz a főszerep – hansúlyozta Tompagábor Kornél, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője.


A szüreti fesztivál nyitóünnepségén Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt mondta: egy jó szüreti fesztiválnak is az erős gazdaság az alapja.


A zalaiak szívéhez különösen közel áll a szőlő – mondta Gyutai Csaba. A polgármester úgy fogalmazott: komoly fejlődésen ment keresztül a zalai és zalaegerszegi borászkodás is.


Noha egyre kevesebb területen tudnak szőlőt termelni az emberek – fogalmazott Vigh László fideszes országgyűlési képviselő – a borkultúra egyre erősebb Zalában.


A legjobb hazai borok mellett az ország legnevesebb fellépői szórakoztatják a közönséget. Ma este fél tíztől Charlie koncert lesz. Holnap többek között fellép a Kormorán és Firkin. Mivel a Magyar Dal Napja egyik helyszíne Zalaegerszeg, így vasárnap a Kiscsillag és Odett is koncertezik.  
S.Z./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: