keresés a weboldalon

Magyar-Izraeli Baráti Társaságok országos konferenciája Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Magyar-Izraeli Baráti Társaságok országos konferenciája Zalaegerszegen (Videó)

2013 augusztus 26 - hétfő
Tolerancia és a szolidaritás volt a témája a Magyar-Izraeli Baráti Társaságok és Körök 4. országos konferenciájának, amelyet a hét végén tartottak. Huszonnyolc városból érkeztek résztvevők Zalaegerszegre, hogy megvitassák legfontosabb problémáikat.

A magyar-izraeli baráti körök 1994-ben éppen Zalaegerszegen tartották első országos találkozójukat. A mostani kétnapos program a két nép közeledéséről szól, és azt az üzenetet kívánja közvetíteni, hogy a béke kiindulópontja a megértés és egymás elfogadása.
Gyutai Csaba polgármester arról beszélt: Zalaegerszeg mindig is az elfogadás városa volt, ahol a békességnek, a megértésnek, a toleranciának kell uralkodnia. 


Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete arról beszélt: a találkozó üzenetének annak kell lennie, hogy Magyarország és Izrael között igenis vannak kapcsolódási pontok, és a két nép kultúrája sok területen közösséget mutat, a cél pedig az, hogy a különböző kultúrák egymásra találjanak. 
A találkozó kapcsán Siklósi Vilmos, a Béke-Shalom Magyar-Izraeli Baráti Társaság zalaegerszegi elnökeként azt hangsúlyozta: az egyes emberek közötti szolidaritás, megértés, elfogadás a legfontosabb napjainkban, mert csak ez teremtheti meg a békét a népek között. 


Magyarországon ma 28 magyar-izraeli baráti társaság vagy kör működik – a zalaegerszegi találkozóra több százan érkeztek, határon túli szervezetektől is. 
yr/P.B.
Fotó: Seres Péter 

Tartalom megosztása: