keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Színházi idényzáró: „Büszkék lehetünk az elmúlt évadra” (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Színházi idényzáró: „Büszkék lehetünk az elmúlt évadra” (Videó)

2013 június 14 - péntek
Ma tartotta évadzáró társulati ülését az idén 30 éves Hevesi Sándor Színház, amely rekordot döntött: több mint 10 ezren váltottak bérletet előadásaikra. Mindeközben sikerült biztosítani működésének anyagi feltételeit.

„Büszkék lehetünk az elmúlt évadra” – mondta társulatnak Besenczi Árpád igazgató. Több előadás – köztük a Made in Hungária – igazi sikerdarab lett, a Színésznők pedig meghívást kapott a Pécsi Országos Színházi Találkozóra is. Besenczi Árpád szerint azonban az a legfontosabb, hogy „tapinthatóvá” vált a közönség szeretete és jelentősen nőtt a színház szakmai elismertsége is.


A színház egyedüli fenntartója 2012 óta a város – amely erre az évadra pályázati pénzből tudta előteremteni a működtetéshez szükséges plusz 60 millió forintot, ami korábban a megyei költségvetésből származott – felelte a zalaegerszeg.hu kérdésére Balaicz Zoltán. A megfelelő anyagi háttér biztosítása érdekében az önkormányzat a 2014-es évadra is előteremti a szükséges összeget – ígérte az alpolgármester.


A társulati ülés végén átadták a színészeknek és a technikai munkatársaknak járó elismeréseket. A következő évad augusztus 26-án nyílik a Csiszár Imre rendezte Passió című előadással.
yr/E.K.

Tartalom megosztása: