keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Már most háromszor annyiba kerül a hóeltakarítás, mint amennyi pénz van rá (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Már most háromszor annyiba kerül a hóeltakarítás, mint amennyi pénz van rá (Videó)

2013 március 21 - csütörtök
Közel 70 millió forinttal többet kellett költeni már idén a hóeltakarításra és síkosságmentesítésre Zalaegerszegen. Az önkormányzat 35 millió forintot különített el erre a célra, ám mostanra a számla 115 millió forintról szól és még nincs vége a télnek.

A januárban hirtelenjében leesett 30-40 centis hó Zalaegerszeg közlekedését is megnehezítette. A Zala-Depo Kft. munkatársai 190 kilométernyi belterületi és 225 kilométernyi külterületi utat tisztítottak folyamatosan. A járdákat és a buszmegállókat a Városgazdálkodási Kft. szakemberei takarították. A januári ‘hóhelyzetet’ aztán egy februári és egy márciusi katasztrófahelyzet követett. Eddig összesen 45 napon kellett síkosságmentesítést és hóeltakarítást végezni. Ehhez 800 tonna sót, 110 tonna bazaltot, 50 tonna homokot és 100 tonna dolomitot használtak fel. Mint Doszpoth Attila alpolgármester fogalmazott, a helyi vállalatok felkészültek mindenre. Ezt mutatja az is: a Zala-Depo a tél folyamán a Magyar Közútnak is tudott sót átadni. A 2013-as költségvetésben ezekre a munkákra 35 millió forintot különített el a város, ám mostanra jócskán meghaladja a felemésztett összeg ezt a keretet.


Megtudtuk azt is: 29 saját eszközzel 8 bérelt munkagéppel dolgoztak a tél folyamán. 35 fő kézimunkással és 10 fő alvállalkozásban segítette a hóeltakarítást. Úgy tudjuk a nyersanyag készletek még nem fogytak ki, hiszen még szükség lehet rájuk.

S.Z./N.G.

Tartalom megosztása: