keresés a weboldalon

Soltész Miklós Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Soltész Miklós Zalaegerszegen (Videó)

2013 február 28 - csütörtök
Igazságosabbá vált a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási rendszere az elmúlt évben – ezt Soltész Miklós mondta Zalaegerszegen. Az államtitkár annak kapcsán fogalmazott így, hogy a kormány újraszabályozta a foglalkoztatók ellenőrzését, támogatásának, minősítésének rendszerét.

Négy megyeszékhelyre látogat el az a roadshow, ami a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási rendszerének átalakításáról szól. Zalaegerszegen több vállalat is alkalmaz ilyen munkaerőt.
A legnagyobb ilyen foglalkoztató a Szerapisz-Zala Kft. A vállalat munkavállalóinak 85 százaléka megváltozott munkaképességű.
Az elektronikai berendezéseket összeszerelő műhelybe Soltész Miklós is ellátogatott. Az államtitkár azt mondta: folyamatosan támogatják az ehhez hasonló vállalkozásokat. Emiatt 5-600 fővel nőtt a foglalkoztatás az országban.

Az államtitkár a zalaegerszegi Idősek Otthonát is meglátogatta. 14 új aktív ágyat adott át az intézménynek. Egy-egy ilyen speciális eszköz akár 500.000 forintba is kerülhet. Ezeket viszont a Szegedi Csillagbörtön lakói készítették, így jelentősen kevesebb pénzből segítettek az itt élőkön és az itt dolgozókon.

Az államtitkár sajtótájékoztatón arról beszélt az újságíróknak, hogy Zalaegerszegen folytonosságot lát az ellátás színvonalában. Gyutai Csaba elmondta: a megyeszékhely számára fontos, hogy mindenki dolgozni tudjon.


A sajtótájékoztató végén bejelentették azt is: megállapodtak abban, hogy kormányzati segítséggel 40 fővel bővül a Szerapisz-Zala Kft.
S.Z./N.G.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: