keresés a weboldalon

Finisben az Űrhajós úti bölcsőde felújítása (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Finisben az Űrhajós úti bölcsőde felújítása (Videó)

2013 február 06 - szerda
A végéhez közeledik az Űrhajós úti Tagbölcsőde teljes felújítása. A munkálatok tavaly kezdődtek és várhatóan idén májusban befejeződnek. A közel 100 millió forintos beruházásban több szobát átépítettek és egy új épületszárnnyal is bővült az intézmény.

Összesen 4 helyiség újult meg az Űrhajós úti bölcsődében. Van olyan tanterem, ami több funkciót is ellát. A Deák iskola tanulóinak képzését segíti, illetve a szülőtámogató program helyszíne is.   
A Szivárvány csoportban játszó gyerekeknek már van saját sószobájuk. Az átépítésnek köszönhetően, még két, ehhez hasonló helyiséget alakítanak ki a bölcsődében. A közel 100 millió forintos beruházásnak része egy új szárny építése. Májusban várhatóan már két új csoportszoba is lesz az intézményben, ahová 28 gyerekkel több tud majd járni- árulta el Pohánka Ivánné, az Űrhajós úti Tagbölcsőde vezetője.


Balaicz Zoltán alpolgármestertől megtudtuk, hogy a 100 milliós beruházáshoz mintegy 20 millió forintot biztosított a város. Az önkormányzat támogatásával a legtöbb bölcsőde megszépült a megyeszékhelyen az elmúlt években. Mivel ezek az intézmények továbbra is az önkormányzat fenntartásában működnek, így 2013-ban is tovább folytatódnak a felújítások.


Érdekesség, hogy az Űrhajós úti bölcsődében az udvari játékok is bővülnek. Ezek között van egy olyan vízpermetező rendszer, amely még az országban is ritka. Az eszköznek köszönhetően a legkisebbek is biztonságosan felfrissülhetnek a nyári melegben.
S.Z./N.G.

Tartalom megosztása: