keresés a weboldalon

Körzeti megbízotti iroda nyílt Pózván (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Körzeti megbízotti iroda nyílt Pózván (Videó)

2013 január 11 - péntek
Körzeti megbízotti irodát avattak pénteken Pózván, ahol a jövőben 3 rendőr teljesít majd csaknem 24 órás szolgálatot. A fejlesztésnek köszönhetően elmondható, hogy Zala megyében már nincs fehér volt, azaz minden térségben biztosított a rendőri jelenlét.

A körzeti megbízotti iroda létrehozásának gondolata egy lakossági fórumon vetődött fel, ahol a helyiek azt kérték az illetékesektől, hogy a közbiztonság javítása érdekében legyen állandó rendőri jelenlét ebben a városrészben is. Kérésüket elsősorban azzal indokolták, hogy értékeiket nem érzik biztonságban, s lakókörnyezetükben gyakori a bűncselekmény. Utóbbit Prok József zalaegerszegi rendőrkapitány statisztikai adatokkal is alátámasztotta.

A közbiztonság javítását szolgáló feladatokat a zalaegerszegi önkormányzat is rendszeresen támogatja. Tavaly például 2 millió forinttal a köztéri kamerák telepítését, 1 millióval pedig az informatikai fejlesztést segítette. Gyutai Csaba polgármester az ünnepélyes átadáson azt ígérte: amennyiben a város költségvetése megengedi, idén egy új autóval gazdagodhat a rendőrség gépparkja.

A körzeti megbízotti iroda átadására Gyutai Csaba nem jött üres kézzel. Az itt szolgálatot teljesítő három rendőr munkáját segítendő egy laptopot hozott ajándékba.

V.N./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: