keresés a weboldalon

Működik a Zalaegerszegi Járási Hivatal – Navracsics Tibor avatta fel (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Működik a Zalaegerszegi Járási Hivatal – Navracsics Tibor avatta fel (Videó)

2013 január 02 - szerda
Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes adta át szerdán reggel a Zalaegerszegi Járási Hivatalt, a Kazinczy tér 4. szám alatt. Az új államigazgatási-ügyintézés rendszer január 1-től kezdte meg működését. Országszerte 175 járást és – a fővárosban – 23 kerületi hivatalt alakítottak ki. Zalában 6 járási hivatalt szerveztek.

Már egy órája tartott a munka, amikor reggel 9 órakor „vándorútra” indult az épület kulcsa, amelyet először Gyutai Csaba polgármestertől Rigó Csaba kormánymegbízott vett át, aki tovább adta Koczka Csaba hivatalvezetőnek.    
Gyutai Csaba polgármester azt hangsúlyozta köszöntőjében: nagyon hamar megállapodtak a kormánymegbízottal, hiszen egyetértettek abban, hogy olyan helyet kell találni, amely a városközpontban van, könnyem megközelíthető és parkolási lehetőség is van. A polgármester hozzátette: a Kazinczy téri épület mindig is közcélokat szolgált.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes avató beszédében azt mondta: a járások kialakítása az utóbbi fél évszázad egyik legfontosabb államigazgatási  lépése volt. 

Koczka Csaba hivatalvezető szerint – a több hónapos szakmai és technikai felkészülésnek köszönhetően – zökkenőmentesen indult az első nap. A legtöbb feladatot az okmányirodáktól átvett ügyek jelentik, de a járási hivatalokhoz kerültek a gyámügyi és szociális eljárások is.

A megyében egyébként a zalaegerszegi járás a legnagyobb: 84 település 104 ezer lakóját érinti – mondta Rigó Csaba kormánymegbízott, aki arról is beszélt: munkába álltak az államigazgatási ügysegédek is. Ők a kistelepülések lakóinak segítenek az ügyintézésben, hogy ne kelljen mindenért a járási székhelyre utazniuk. 

Az intézményt végül Veres András megyéspüspök áldotta meg – az ünnepség után pedig zavartalanul folytatódott az ügyfélfogadás.
yr/N.G.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: