keresés a weboldalon

Múzeumok éjszakája

Zalaegerszeg címer
Hírek

Múzeumok éjszakája

2012 október 04 - csütörtök
A múzeumok éjszakáját francia példa alapján 2003. óta rendezik meg Magyarországon. Idén június 16-án került sor e programsorozatra.

A Göcseji Múzeum kertjében este 6 órakor koncertekkel kezdődött.
Közben végigjártuk a múzeum termeit, megnéztük Németh János keramikusművész állandó kiállítását. Egy másik helyen láttunk kisautó gyűjteményt, amik közül a legrégebbi 1936-ból származott. Pohánka Iván bácsi dokumentumok, fotók, bélyegek gyűjteménye is érdekes volt. Mellette pedig Horváth Jenő sapkagyűjteményéből próbálhattunk fel pár darabot.

A Göcseji Múzeumból a Falumúzeumba busszal szállítottak bennünket.

Csillagfényes, sötét este volt, csak egy-két lámpa világított, és a szentjánosbogarak fénye az árokparton. Egy parasztruhába öltözött fiatal férfi vezetett bennünket végig a portákon. Egy-egy épületnél megálltunk, és érdekességeket mesélt róla. Volt, ahol énekeltek, máshol rövid színjátékot adtak elő. Legjobban az a jelenet tetszett, ahol Sobri Jóska elrabolt egy menyecskét.

Miután körbejártuk a falut, az Olajipari Múzeumban világító ásványok és lámpakiállítás várt bennünket. Megtudtuk, hogy a világító ásványok igazából fluoreszkálnak, és hogy minek köszönhető ez a jelenség.
    
Nagyon élvezetes volt ez a nap, főleg, hogy az éjszakába nyúlott.

Dávid Martin, Kovács Ferenc
3.a
Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola

Tartalom megosztása: