keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A járműiparban látják a jövőt (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A járműiparban látják a jövőt (Videó)

2012 szeptember 19 - szerda
Megalakult a Nyugat-dunantúli járműipari és innovációs klaszter. Az alapító okiratot ma írták alá Zalaegerszegen. Az egyesület a járműiparban érdekelt szereplők piaci pozíciójának javítását, a belföldi- és nemzetközi kapcsolataik erősítését szolgálja.

Látva a dunántúli járműipar fejlődését az ehhez kapcsolódó kutatás területén is fejlesztésre van szükség – hangzott el a konferencián. A vállalkozásokat tömörítő klaszter szerepe ezért kiemelten fontos- hangsúlyozta Dr. Nikodemus Antal, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője. 

Az új klaszter jól illeszkedik a közelmúltban létrehozott Szombathely, Szentgotthárd és Zalaegerszeg együttműködésbe. A megyeszékhelyen eddig is autóipari beszállítói tevékenység alakult ki, de a változó piaci viszonyok között, a versenyképesség fenntartása miatt is fontos a fejlesztés- fogalmazott Gyutai Csaba polgármester.

A polgármester úgy véli, egy jó együttműködés a zalai cégek számára további lehetőségeket; piaci információkat és gyártásbővülést is jelenthet.

S.Z./N.G.

Tartalom megosztása: