keresés a weboldalon

Születésnapot ünnepelt a színház (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Születésnapot ünnepelt a színház (Videó)

2012 szeptember 17 - hétfő
A színház forgatag itt még nem ért véget. Szombat este az egykori és jelenlegi tagokat, a meghívott vendégeket várták a teátrumba, hogy megünnepeljék a Hevesi Sándor Színház fennállásának 30. születésnapját. Noha a színházalapító Ruszt József 1983. szeptember 13-án tartotta az első évadnyitó társulati ülést, már egy elő évaddal 1982-ben elindult a megyeszékhelyi színházi munka.

A színház vezetői köszöntötték a meghívott vendégeket, akik vörös szőnyegen és virágszirmokon jutottak el a nézőtérig. Az ünnepség múlt idéző filmmel kezdődött, majd Gyutai Csaba polgármester is a 80-as évek elejét idézte fel. 

Mint a polgármester fogalmazott, mára minden zalaegerszegi életében meghatározó szerepet tölt be a teátrum. 
 
A gála keretében díjat adtak azoknak a tagoknak, akik az alapítás óta a színházban dolgoznak. Az ünnepség alkalmat adott arra is, hogy két új örökös tagot köszöntsenek a színpadon. Halasi Imre a teátrum egykori igazgatója és György János a színház színművésze kapta az elismerést. 


A gálaesten felléptek a színház jelenlegi és egykori tagjai is. Így például Fekete Gizella is színpadra lépett, aki 1982 és 1990 között a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tagja volt. 1983-ban Ruszt József rendezésében az első előadás Az Ember Tragédiája című műben Éva szerepét játszotta.

Besenczi Árpád a színház igazgatója az ünnepség végén emlékeztetett: színház nélkül élni lehet, de nem érdemes. 

A gálaest után – akik részesei voltak a teátrum életének – kötetlen beszélgetéssel folytatták a jubileumi estét. 

 S.Z./N.G. 
 Fotó: Seres Péter 

Tartalom megosztása: