keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Évadnyitó a Hevesi Sándor Színházban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Évadnyitó a Hevesi Sándor Színházban (Videó)

2012 augusztus 28 - kedd
Idén 30 éves a Hevesi Sándor Színház. A társulat új tagjairól, az ünnepi évad előadásairól az évadnyitó társulati ülésen számolt be az igazgató Besenczi Árpád.

Besenczi Árpád az évadnyitó társulati ülésen bemutatta a teátrum új tagjait. Átadta a törzsgárda okleveleket azoknak a művészeknek és dolgozóknak, akik hosszú évek óta tagjai a társulatnak. A korábban megyei fenntartású színház működését idén már a városi önkormányzat finanszírozza. Gyutai Csaba polgármester elmondta a város mindent megtesz a színház fenntartása érdekében.

Idén harminc éves a Hevesi Sándor Színház. A jubileumi évad tiszteletére október 12-én Lessing drámájával a Bölcs Nathannal indul az évad. Ezt a darabot 1986-ban a Hevesi Sándor Színház alapító főrendezője Ruszt József vitte színpadra. A repertoárban szerepel a Lamancha lovagja, A Figaro házassága, amit a Nemzeti Színház igazgatója Alföldi Róbert rendez, de láthatja majd a közönség a Made in Hungariát és a Hajmeresztő című bűnügyi társasjátékot is.

A teátrum igazgatója, Besenczi Árpád azt szeretné, ha idén az eladott bérletek száma meghaladná a 10 ezret.

A diákokat idén is várja a Tantermi Deszka. Továbbra is működik a tavalyi év meglepetéseként debütáló lakásszínház. A rendhagyó színpadok sora idén a diszkó színházzal bővül.

DZsu/E.K.

Tartalom megosztása: