keresés a weboldalon

Több Egerszeg Kártyát igényelnek nyáron (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Több Egerszeg Kártyát igényelnek nyáron (Videó)

2012 július 27 - péntek
Tíz évvel ezelőtti bevezetése óta folyamatosan nő az érdeklődés az Egerszeg Kártya iránt. Használatával a zalaegerszegiek számos szolgáltatást különböző – nem ritkán igen jelentős – kedvezménnyel vehetnek igénybe. A tapasztalatok szerint a nyári hónapokban ugrásszerűen megnő az igénylők száma. Így történt idén is.

– Míg a téli hónapokban havonta 3-400 kártyát igényelnek, májusban megindul a növekedés, és felkúszik ezerre. A főidényben pedig négy-négy ezer kártyát állít ki az okmányiroda – mondta az zalaegerszeg.hu-nak Koczka Csaba, a polgármesteri hivatal osztályának vezetője.

Az Egerszeg Kártya történetében – valamikor a kezdeti időszakban – volt egy abszolút rekord is: egyetlen hónapban hatezer kártyát igényeltek.

 

Az Egerszeg Kártya bevezetése óta voltak, akik csak hosszabb-rövidebb időre vették igénybe a kedvezményeket; viszont jóval húszezer fölött van azok száma, akik rendszeresen használják kártyájukat. A legnagyobb kedvezményt a nyári hónapokban az AquaCity-ben kapják, ahová a városi plasztiklapocskával féláron lehet bemenni. De ugyancsak megnő az érdeklődés, amint megkezdődnek a Kvártélyház előadásai – amelyekre 20 százalék kedvezménnyel lehet jegyet váltani az Egerszeg Kártyával. Az okmányiroda adatai szerint egyébként hamarosan köszönthetik a 25 ezredik kártyatulajdonost.

yr/B.P.

Tartalom megosztása: