keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Sajtótájékoztató a közgyűlés után (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sajtótájékoztató a közgyűlés után (Videó)

2012 június 22 - péntek
Félszáznál is több napirendi pontot tárgyalt tegnapi ülésén Zalaegerszeg közgyűlése: többek között a sportegyesületek támogatásáról, műfüves – grund-jellegű – focipályák építéséről, településrészi önkormányzat alakításáról és a város közbiztonságáról. A legfontosabb témákban hozott döntéseket pénteken sajtótájékoztatón ismertették a városházán.

A közgyűlés egyik legfontosabb napirendi pontját zárt ülésen tárgyalták:
a parkolóház a város – pontosabban – a Városgazgálkodási Kft. tulajdonába kerül. Ez összefügg azzal is, hogy a Kossuth utca valóban sétálóutca lesz – így jelentősen megváltozik a belváros parkolási rendje. A környéken – ez 70 parkolóhelyet érint – szeptembertől 360 forintra nő az óradíj; a parkolóházban pedig 260 forintra csökken, másutt nem változik – mondta Gyutai Csaba. A polgármester szerint azonban ennél is fontosabb az inkubátorház bővítése, amely összességében közel félmilliárd forintos beruházást jelent, és új munkahelyeket teremt. Mindehhez a közgyűlés százmillió forintos önrészt szavazott meg a Városfejlesztési Zrt. számára, hogy a cég mintegy 300 millió forintos hitelt vehessen föl. Gyutai Csaba polgármester sikertörténetnek nevezte az inkubátorház eddigi működését, és elmondta: újabb két vállalkozás tervezi, hogy letelepedik.

A testület megvitatta a városi diákönkormányzat működéséről előterjesztett beszámolót is. Ezzel kapcsolatban Balaicz Zoltán alpolgármester elmondta: aktivitásukkal a fiatalok bebizonyították, Zalaegerszegen képzelik el jövőjüket, és olyan ötleteik vannak, amelyeket a város közgyűlése is megvalósításra érdemesnek tart.

Végül elhangzott: a közgyűlés rendeletet hozott a tiltott közösségellenes magatartásról, amely a közösségi együttélés normáit szabályozza.

yr/E.K.

Tartalom megosztása: