keresés a weboldalon

Új műalkotást avattak a Deák iskolában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új műalkotást avattak a Deák iskolában (Videó)

2012 június 16 - szombat
Hadnagy György és tanítványai munkáját állították ki a Deák Ferenc Szakközépiskolában, a faipari tanulók közül évről évre egyre több diák csatlakozik a művészhez, hogy közös alkotással zárják a tanévet.

Hagyományőrzés a címe annak az új alkotásnak, amit Hadnagy György és a Deák Iskola tanulói készítettek. A művész tervei alapján 8 diák közreműködésével fél év alatt született meg az iskola auláját díszítő alkotás

Az intarzián a dimbes-dombos zalai táj jelenik meg, ebből emelkednek ki a fák és az azok megmunkálásával foglalkozó mesterségek szimbólumai. Hadnagy György véletlenül, műtermének rendezése közben talált rá a 30 évvel ezelőtt készült tervekre.

– Egy faipari cégnek terveztem, de anyagi gondok miatt nem sikerült a megvalósítása. Ezért a színes tervet felajánlottam az iskolának, a diákjaimat pedig olyan szintre juttattam 4 év alatt, hogy képesek legyenek megcsinálni ezt az alkotást – mondta Hadnagy György.

Tavaly az iskola udvarán kiállított szobrot készítették közösen a diákokkal. 2 évvel ezelőtt pedig egy sakktáblát, ami az igazgatói irodában kapott helyet. Hadnagy György 1970 óta él Zalaegerszegen. Balaicz Zoltán alpolgármester elmondta a művész alkotásai meghatározóak a városban.

A művész több mint 10 éve oktat a Deák Ferenc Szakközépiskolában tanítványai évről évre országos design és intarzia versenyek résztvevői.

DZS/T.S.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: