keresés a weboldalon

A muzsika hangjai – záró koncert a Zsinagógában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A muzsika hangjai – záró koncert a Zsinagógában (Videó)

2012 június 12 - kedd
Közel egy évig tartott az a zeneoktatási project, amely – A muzsika hangjai címmel – arra irányult, hogy minél több óvodás és általános iskolás korú kisgyerekkel kedveltessék meg a muzsikát és a hangszerek világát. A projectet – hat megyei óvoda és művészetoktatással foglalkozó iskola részvételével – a zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézmény koordinálta. A záró rendezvényt – népes szereplőgárdával – ma tartották a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

A nézők és a zenészek szinte ugyanannyian voltak a zsinagógában – ami azt is jelezte, hogy a legfiatalabbak igenis vonzódnak az úgynevezett komoly zene és a hangszerek világához. A több mint 11 millió forintos program is arra irányult, hogy erősítse ezt a vonzódást.

Győrffyné Könczöl Tímea, a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója a zalaegerszeg.hu-nak elmondta: azzal a szándékkal kezdtek a programba, hogy minél több kisdiákkal kedveltessék meg a muzsikát, és ismertessék meg velük a különböző hangszerek világát.

Balaicz Zoltán alpolgármester kiemelte: Zalaegerszegen 1953 óta folyik zenei képzés, a hatvanas évek közepe óta külön erre a célra épített intézményben. Az alpolgármester szerint a zenetanulás hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek személyisége gazdagabbá váljon.

A projectbe – aktív muzsikusként/muzsikus-tanoncként – vagy hallgatóként a megye 1550 iskolását sikerült bevonni; a tanárok pedig úgy tapasztalták, a legnépszerűbbek a fúvós és az ütős hangszerek voltak.

yr/E.K.

Tartalom megosztása: