keresés a weboldalon

Ovis Olimpia Varasdon (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ovis Olimpia Varasdon (Diákújság pályázat)

2012 május 30 - szerda
Az idei évben 2012. 05.18-án Horvátországban rendezték meg az Ovis Olimpiát. A rendezvénynek Varasd városa adott otthont.

Magyarországot a zalaegerszegi Öveges ÁMK óvodásai képviselték. A város önkormányzata egységes mezeket készíttetett a résztvevő gyermekek számára.

Az indulás napján az óvoda előtt gyülekeztünk. A gyerekeket a szülőkön kívül néhány óvónő, valamint iskolánk igazgatója, Domján István , a focicsapat edzője Dezső bácsi és az óvoda vezetője, Novák Piroska is elkísérte. Autóbusszal és autókkal indultunk.

Megérkezésünk után a stadionba mentünk. Az öltözőbe csak a gyerekek és az óvó nénik mehettek be, hogy segítsenek az öltözködésben. Mi addig a kilátón foglaltunk helyet, ahol kitűztük a magyar zászlókat. A versenyre több száz apróság érkezett a helyi és környező óvodákból. A megnyitót követően egymás után vonultak fel a csapatok, saját címerüket jelképező zászlót lobogtatva. A versenyzőket több versenyszámba nevezhették be, de egy gyermek csak egyféle számban indulhatott. Voltak, akik rövidtávfutásban, váltófutásban, távolugrásban és labdadobásban vettek részt. Intézményünk ovisai nagyon jól szerepeltek, többen dobogóra is állhattak. Focicsapatunk is sikeresen küzdött, maga mögött hagyva a szlovénokat. Eközben könnyes szemmel figyeltük a dobogón álló meghatódott apróságokat, és büszkék voltunk ügyességükre.

A verseny végére a gyermekek nagyon elfáradtak és megéheztek. A helyi óvoda dolgozói útravalóul csomagot készítettek nekik, melyben az ennivaló mellett friss gyümölcs is volt. Ajándékba mindenki kapott egy nyakba akasztható kulcstartót, így senki sem távozott üres kézzel.

Későn és fáradtan érkeztünk haza, de boldogok voltunk, hogy együtt lehetünk ezen a felejthetetlen pénteki napon, melyre a gyerekek is örömmel gondolnak majd vissza.

Vízdák Máté Nagycsoportos óvodás nevében írta
Vízdák Dorka Öveges József ÁMK 8.b

Tartalom megosztása: