keresés a weboldalon

KIDS országos tornaverseny Celldömölkön (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

KIDS országos tornaverseny Celldömölkön (Diákújság pályázat)

2012 május 29 - kedd
2012. április 21-én került megrendezésre Celldömölkön a katolikus iskolák országos versenye a torna szakágban. Csapatunkat Kövesdiné Kapitár Anikó Tanárnő vezette, akivel elszántan készültünk az elmúlt egy évben erre a megmérettetésre.

A tornában négy szeren kell teljesíteni a gyakorlatokat, ezek az alábbiak: lóugrás ismertebb nevén szekrényugrás, felemás korlát, gerenda és talaj. A verseny délelőtt tíz órakor kezdődött. Kicsivel előbb érkeztünk, hogy előtte megfelelően bemelegítsünk. Az ünnepélyes megnyitó után következett a várva várt versenyzés. A kezdő versenyszámunk a felemás korlát volt, majd ezt követte a gerenda, a talaj és végül az ugrás. (Ez a nemzetközileg elfogadott rendezési sorrendnek felel meg.) Az V-VI. korcsoportban három csapat küzdött az első helyért illetve a kupáért. A zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium leány torna csapata mellett a kisvárdai Szent László Katolikus Általános Iskola és Szakközépiskola valamint a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium képviseltette magát. A nemes versengésben sikerült első helyezést elérnünk. Csapatunk tagjai:  Mittermájer Vivien (13.a), Simon Enikő (9.a), Kovács Tekla (10.b), Kövesdi Bettina ( 11.b) és Németh Zsuzsanna (11.b). (Sajnos csapatunk oszlopos tagja, Németh Anna (11.b) beteg lett,  így öten vágtunk neki a versenynek.) A csapatbajnoki győzelem nagyon szép eredmény. Egyénileg Németh Zsuzsanna és Kovács Tekla nyújtott kiemelkedőt, második és harmadik legjobbként zártak összetettben.

Iskolánk alsóbb korcsoportos csapatai rendszeres résztvevői ennek a versenynek. Idén az I. kcs. 2. helyezést, a II. kcs. 6. helyezést, a III-IV. kcs pedig 5. helyezést szerzett.

Nekünk ez volt az első versenyünk Celldömölkön az V-VI. korcsoportos  gimnazistákkal. A gimnazista csapat idén kezdte a versenyzést, így felemelő érzés és nagy elismerés számunkra, hogy a sok munka meghozta a gyümölcsét, és sikeresen zártuk az évet.

Németh Zsuzsanna 11.b
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: