keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Újabb orvosi rendelők Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újabb orvosi rendelők Zalaegerszegen (Videó)

2012 május 18 - péntek
Új orvosi rendelő-komplexum épül Zalaegerszegen a Mátyás király utcában. A beruházáshoz a város önkormányzata 50 millió forintos európai uniós támogatást nyert, amit megtoldott még 85 millió forinttal. A tervek szerint a kivitelezési munkák ez év július 13-án fejeződnek be.

A tereprendezéssel, a közműkiváltásokkal, az alapozással és a falazással, valamint tetőszerkezet megépítésével már végeztek a szakemberek, ami azt jelenti, hogy elérték a 40%-os készültségi fokot. Maga a komplexum több, mint 300 m2-en két felnőtt, egy gyermekrendelőt, valamint egy védőnői szolgálatot foglal majd magába. Az épület mellett 12 parkolót is kialakítanak, melyek közül egyet a mozgássérülteknek tartanak fenn. Az intézmény egyébként teljes egészében akadálymentes lesz.

A beruházásról szólva

Balaicz Zoltán alpolgármester hangsúlyozta: az új orvosi rendelő megépítése szervesen illeszkedik a város egészségügyet érintő, átfogó koncepciójába.

A város egészségügyi fejlesztésének részeként az új rendelőket több új eszközzel is ellátják. Így egyebek mellett mindegyik egységben gondoskodnak defibrillátorról, vérnyomásmérő holterről, illetve EKG készülékről. Ezeknek köszönhetően pontosabbá és megbízhatóbbá válik a diagnózis felállítása. Így a háziorvosok az eddiginél lényegesen több esetben képesek lesznek a szakellátás igénybe vétele nélkül a beteget teljes egészében meggyógyítani.

V.N./CS.M.

Tartalom megosztása: