keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalai ZTE-t! (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalai ZTE-t! (Videó)

2012 április 03 - kedd
Az összeomlás szélére sodorta a Zetét a jelenlegi klubmodell, ez Zalaegerszeg számára elfogadhatatlan – mondta Gutai Csaba ma sajtótájékoztatón. A polgármester hozzátette még: a város ugyanakkor kész egy megújulást biztosító elképzelést támogatni a krízisbe jutott zalaegerszegi focicsapatnak.

A ZTE 92 éves története indokolja, hogy a város kiálljon a zalaegerszegi foci ügyében – mondta Gyutai Csaba, majd hozzátette: Eddig is segítették a profi fociéletet. Éves szinten mintegy 160-170 millió forint támogatást biztosítottak a klub számra, beleértve a hiteltörlesztést, az Akadémia fenntartását és egyéb támogatásokat. A polgármester úgy fogalmazott az első osztályban az önkormányzat a „támogatási versenyben” távolról sincs kieső helyen. A város ezután is kész biztosítani a forrásokat, akár a másodosztályban is a visszajutás érdekében, de feltételekkel.

Továbbá a város vezetése elvárná, hogy a klub a jövőben a lehető legnagyobb mértékben támaszkodjon a zalaegerszegi és zalai kötődésű játékosokra. A város részéről egy olyan ZTE kialakítása és felépítése kívánatos, amely visszatér a tradíciókhoz, amely kiemelten kezeli az utánpótlás helyzetét és addig nyújtózkodik ameddig a takaró ér.

S.Z./N.G.

Tartalom megosztása: