keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Évet értékelt a LÉSZ Kft. (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Évet értékelt a LÉSZ Kft. (Videó)

2012 január 13 - péntek
Elérte a 168 millió forintot a LÉSZ Kft. kintlévősége 2011-ben. Évek óta küzd a lakbér- és közüzemi díjtartozásokból keletkezett hiánnyal a vállalat. Az önkormányzati cég tavaly, több megelőző intézkedést is elindított.

Az egyik ilyen az a lakásértékesítési projekt, amely keretében január végéig bérlői adóssággal terhelt ingatlanjaik közül 19 eladnak. Kibővült 2011-ben az adósságkezelési csoport és nagyobb hangsúlyt fektettek a személyes elbeszélgetésekre a problémás ügyfeleknél. Czudor Léna a LÉSZ Kft. sajtóreferense elmondta: 2011-től 3 havi bérleti- és közüzemi díjtartozás esetén bontanak szerződést. 300 új ügyfele is lett tavaly a vállalatnak. Megelőzésképpen a bérlők kijelölésnél azok részesültek előnyben, akik minél több lakbér- és közüzemi díjat fizettek meg előre. Ezeknek az intézkedéseknek eredménye is lett – tette hozzá a sajtóreferens.

Az idei évről szólva Czudor Léna elmondta: folyamatosan próbálnak segíteni a nehéz helyzetbe került bérlőiknek, akár részletfizetési lehetőséggel, akár tanácsadással, de a jövőben is készek a szükséges intézkedések megtételére.

S.Z./E.K.

Tartalom megosztása: