keresés a weboldalon

Átadták a Zalaegerszegért-díjakat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a Zalaegerszegért-díjakat (Videó)

2011 december 17 - szombat
Pénteken délután tartották azt a hagyományos városi ünnepséget, amelyen átadták a Zalaegerszegért- díjakat a közgyűlés dísztermében. Kilenc magánszemély és egy civil szervezet vehette át az elismerést, kimagasló szakmai tevékenységéért és társadalmi szerepvállalásáért. Az ünnepségen levetítették azokat a 2-3 perces portréfilmeket is, amelyeket a Zalaegerszegi Televízió készített.

A díjazottak névsorát H. Horváth Gyula – a ZTV híradójának egyik műsorvezetője – olvasta fel: idősebb Balaicz Zoltán televíziós újságíró, a zalaegerszegi városi televízió egyik alapítója, Bérczes György, az andráshidai (ma Öveges József nevét viselő) általános iskola nyugalmazott igazgatója, Kocsmár Zoltánné, a Gyimesi Lajos Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének nyugdíjas vezetője, Nemes Attila teke-világbajnok, dr. Németh Árpád, a BME zalaegerszegi képzési központjának volt vezetője, Pozsik Lajos, a mai Kölcsey Ferenc Gimnázium tanára, Tóthné Steinhausz Viktória főiskolai oktató, gyógytornász, Török Zoltán református lelkész, Zumbok Jánosné, a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar titkára, valamint dr. Mészáros Lajosné dr. Molnár Borbála, a Bogáncs Állatvédő Egyesület elnöke kapott elismerést.

Gyutai Csaba polgármester a zalaegerszeg.hu kérdésére elmondta: ezzel a díjjal – amelyet 1993-ban alapított a közgyűlés – azok tevékenysége előtt tisztelegnek, akik kiemelkedően sokat tettek a városért. Ők ezzel bekerülnek Zalaegerszeg képzeletbeli nagykönyvébe.

Az egyik díjazott, Török Zoltán református lelkész hosszúévek óta ismert személyisége a város közéletének. Azt mondja: még soha semmilyen kitüntetést nem kapott – és a Zalaegerszegért-díjat is úgy fogja föl, hogy az nem személyének, hanem mindig segítőkész hitközségének szól.

Hasonlóképp gondolkodik a Bogáncs Állatvédő Egyesület elnöke, dr. Mészáros Lajosné dr. Molnár Borbála is, aki szerint az állatokat félő és róluk önzetlenül gondoskodó emberek népes csapát illeti az elismerés.

A díjátadó ünnepség pezsgős koccintással zárult – és a kötetlen beszélgetéssel egybekötött állfogadáson látta vendégül elismert közéleti személyiségeit.

yr/E.K.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: