keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ösztöndíj és biztos állás- a város kiemelten támogatja a gépipari és mechanikai képzéseket (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ösztöndíj és biztos állás- a város kiemelten támogatja a gépipari és mechanikai képzéseket (Videó)

2011 október 19 - szerda
A város közoktatásában kiemelt szerepet kap a gépipari és mechatronikai képzés. A helyi és régiós vállalatok ugyanis folyamatosan igénylik a szakember utánpótlást. Az önkormányzat idén közel 1 millió forintot biztosít szakképzési ösztöndíjra. Emellett azok, akik a felsőoktatásban szeretnék folytatni tanulmányaikat idén is jelentkezhetnek a Nyugat-magyarországi Egyetem zalaegerszegi intézetének keresztféléves mechatronikai képzésére.

Az oktatási kulturális és sportbizottság legutóbbi ülésén döntött a zalaegerszegi szakképzési ösztöndíjak elbírálásáról. Idén a hegesztő, gépi forgácsoló, szerkezetlakatos és gépgyártás-technológiai technikus szakmában tanulók pályázhattak az ösztöndíjra. A diákok körében egyre népszerűbb a tanulmányi eredményhez kötött anyagi juttatás. Balaicz Zoltán alpolgármester elmondta egy millió forint önkormányzati támogatást tudtak idén biztosítani.

Azoknak, akik jó eredményt érnek el ezekben a szakmákban a munkaerő piaci visszajelzések szerint komoly esélyük van az elhelyezkedésre. Ugyancsak kiemelt támogatást élvez a Nyugat-magyarországi Egyetem zalaegerszegi intézetének mechatroniaki képzése is. Keresztféléves levelező tagozatára idén is lehet jelentkezni. Ez azonban minden esetben önköltséggel jár.

Az érdeklődők október 25-én nyílt nap keretében tekinthetnek be az egyetem oktató munkájába. A jelentkezéseket november 15-ig nyomtatott és elektronikus úton lehet eljuttatni az Oktatási Hivatalba.

DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: