keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Öregdiák találkozó a Csány Szakközépiskolában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Öregdiák találkozó a Csány Szakközépiskolában (Videó)

2011 október 17 - hétfő
Az elmúlt 70 év Csányos tanárai és diákjai találkoztak a hétvégén, hogy felidézzék régi emlékeiket. A több mint másfél évszázada működő iskola az országban elsőként vezette be a számítástechnika szakot. Ma pénzügyi, informatikai és üzleti képzésben vehetnek részt a diákok. Két évvel ezelőtt a Csány László Közgazdasági Szakközépiskola a középfokú oktatásban betöltött szerepéért megkapta a Pro Urbe Zalaegerszeg díjat.

Hiába fejezték be tanulmányaikat, mindig Csányos diákok maradnak, ez az ami közös, és persze a történetek, amik az idő múlásával is megmaradnak. Egykori tanárok emlékeztek vissza a katedrán töltött évekre, és olyan diákok, akik már a 65. osztálytalálkozót is megünnepelték.

Rigó Csabáné az iskola igazgatója szerint fontos, hogy különböző nemzedékek tanulói megismerhessék egymást és kötetlen keretek között eleveníthessék fel a középiskolás élményeket.

A műsorok után mindenkinek lehetősége volt, hogy megtalálja saját osztálytermét, és egykori helyét is. Szalai Annamária az NMHH elnöke és Koller Valéria az OTP Bank zalaegerszegi fiókvezetője is a régi diákok közé tartozik, elmondásuk szerint sokat köszönhetnek iskolájuknak.

A Csányos generációk találkozása nem csak a múltról szólt, új ismeretségek is köttetek. A szervezők azt szeretnék, ha hagyománnyá válna a rendezvény.

DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: