keresés a weboldalon

Új játékos Zalaegerszegen – nagy várakozások a kosárlabda-klubnál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új játékos Zalaegerszegen – nagy várakozások a kosárlabda-klubnál (Videó)

2011 október 07 - péntek
Új lendületet vehet a Zalakerámia ZTE kosárlabda klub – mert sikerült megoldani a csapat finanszírozási gondjait. Egy új amerikai játékossal is erősítették a legénységet – a tervekről szóló mai sajtótájékoztatón őt is bemutatták az újságíróknak.

Milwaukee-ból érkezett, 190 centi magas, balkezes, igazi csapatember – így mutatta be új klubja az Egyesült Államokból Zalaegerszegre szerződött új játékosát. Bryquis Perine csak tegnap érkezett hozzánk – 23 éves, és még sosem játszott Európában.

– A menedzserem tanácsára vállaltam el ezt a felkérést – mondta a zalaegerszeg.hu-nak Bryquis Perine. – Tudom, hogy a csapat az elmúlt időszakban különböző nehézségekkel küzdött, de örülök, hogy egy fiatal társaságba kerültem, és mindent megteszek, hogy jó játékot produkáljunk.

A tájékoztatón az is elhangzott: a kosárlabda-klub minden jel szerint kilábal az elmúlt időszak – főleg pénzügyi jellegű – válságából; de a fő támogató, a város, igen szigorú feltételekhez köti a finanszírozást.

– A klub, a csapat valóban nehéz időszakon van túl – fogalmazott Gyutai Csaba. Zalaegerszeg polgármestere hangsúlyozta: a város a kosárlabda-csapat legnagyobb támogatója és többségi tulajdonosa. Úgy tűnik, sikerült megoldani a pénzügyi gondokat, de az önkormányzat csak arra ad támogatást, ami bizonyíthatóan a csapat eredményességét szolgálja.

– Egyelőre az a cél, hogy az első osztályban maradjunk – magyarázta a klub ügyvezető igazgatója, Horváth Zsolt. – Dobogós helyre mostanában nem számíthatunk, de egy 7-8. hellyel elégedettek lennénk. Aztán ha sikerült lendületet venni, kerülhetünk feljebb is.

A férfi NB I. alapszakaszának küzdelmei már holnap megkezdődnek – a Zalakerámia ZTE az első két fordulóban hazai pályán játszik.

yr/N.G.

Tartalom megosztása: