keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

IV. Belvárosi Szüret (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

IV. Belvárosi Szüret (Videó)

2011 szeptember 05 - hétfő
Minden eddiginél többen vettek részt a IV. Belvárosi Szüreten. A háromnapos rendezvényen a legfinomabb zalai borokból kóstolhattak a fesztiválozók. Emellett könnyű zenei koncertek színesítették a belvárosi éjszakákat.

Felvonulással kezdődött pénteken a IV. Belvárosi Szüret; a menetben ott vonultak a Da Bibere Zalai Borlovagrend és az Ambrózia Mézlovagrend tagjai is. Majd a megnyitón Gyutai Csaba polgármester kifejezte örömét, hogy nem sörfesztiválon kell beszélnie – mert ő mindenképp borpárti. A polgármester Gyutai Csaba szerint egy-egy ilyen rendezvény afféle városközösség-építő szerepet tölt be.

A borozgatás pedig megalapozta az este jó hangulatát. Olyan zalai együttesek koncerteztek, mint a George Smoog. Az együttest öt évvel ezelőtt Szkok István és Bolla György alapította, a formációhoz pedig idén Misurák Tünde és Kis Bódog Zoltán is csatlakozott. A csapat a 80-as évek hangulatát hozta vissza a belvárosba. Szkok István elmondta elsősorban a zene szeretete motiválja az együttest:

Vasárnap este kihírdették a borverseny győztesét is. A borbírák a fehérborok közül egy tapolcai pincészet 2009-es chardonnay-t, a vörösborok közül pedig egy lesencetomaji borászat 2004-es merlot-ját találták méltónak arra, hogy a díszpolgárok bora legyen.

A főszervező Kvártélyház Kft. ügyvezetője elégedett a sikerrel.

A IV. Belvárosi Szüret fináléját végül vasárnap késő este Hrutka Róbert és zenekara szolgáltatta.

DZS/B.P.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: