keresés a weboldalon

Vadászati évadnyitó Soholláron

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vadászati évadnyitó Soholláron

2011 augusztus 29 - hétfő
21. alkalommal hívta Vadászati Évadnyitóra az érdeklődőket a Zala Megyei Vadászszövetség és a Zala Megyei Vadászkamara. A rendezvénynek – három év kihagyás után – ismét a Sohollári völgy adott otthont. A helyszín és az esemény népszerűségét jelzi, hogy a rekkenő meleg ellenére, mintegy ötezren vettek részt a különböző programokon.

Az ünnepélyes megnyitót követően – ahol Kardeván Endre a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára mondott köszöntőt-, ezúttal is megkoszorúzták a Hét Vezér Emlékhelyet. A továbbiakban a nimródok elhunyt társaikra emlékeztek.  Tisztelgésük jeléül egy-egy fém tölgyfalevelet felszegezve a Vadászok Életfájára. A hagyományos Hubertus misét – melyet több százan hallgattak végig – Márfi Gyula veszprémi érsek celebrálta.

Az évadnyitó egyik ünnepélyes pillanata volt az új vadászok avatása. Ennek eredményeként a zalai nimródok száma mára már megközelíti a 2500-at. Ritkán ugyan, de most is döntöttek hölgyek úgy, hogy magukra öltik a zöld formaruhát.  

– A férjem is vadászik, s innen az indíttatás- mesélte Süle Katalin.

– Nem kimondottan a vadászat volt csábító, meghatározó volt a természet szeretete is- árulta el Holló Ágnes.

A Zala megyei valamint az Országos Vadászkamara ezúttal sem feledkezett meg azok munkájának elismeréséről, akik a vadgazdálkodásért, illetve a vad- és környezetvédelemért hosszantartó, kiemelkedő munkát végeztek.

– Hosszú ideje vadászom, s úgy gondolom, hogy ez idő alatt teremthettem valamilyen értéket- mondta dr. Szollár István.

A 21. Vadászati Évadnyitó a látogatók számos program közül választhattak. Megrendezték az elmaradhatatlan vadászkutya versenyt, ami az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendett. Aztán egyebek mellett volt íjászbemutató, kutya szépségverseny, s mint mindig, főzőverseny. A menüt elsősorban a vadételek uralták, de volt kondér, amelyikben például velős-csülkös pacalpörkölt készült. Ez alatt pedig, ha a gyerekeknek kedvük támadt, lóra is pattanhattak.

VN

Tartalom megosztása: