keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Segíti az önkormányzat az iskolakezdést (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Segíti az önkormányzat az iskolakezdést (Videó)

2011 augusztus 12 - péntek
Idén sem olcsó az iskolakezdés. Bár az írószerek árában nagy változás nem történt, gyermekenként 10-15 ezer forintot biztosan otthagynak a családok a papírboltban. S akkor nem beszéltünk még a sportfelszerelésről, és az egyéb őszi szükségletekről.

Zalaegerszeg önkormányzata évek óta magára vállalja az első osztályosok tankönyveinek kifizetését. Ez a támogatás minden zalaegerszegi első osztályos után jár. A rászorulók azonban további juttatásokért is folyamodhatnak. A részletekről Zimborás Bélát, a népjóléti osztály vezető helyettesét kérdeztük.

– A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény a legelterjedtebb formája az önkormányzat által a rászoruló családok részére nyújtott támogatásoknak. Nem kimondottan az iskolakezdéshez kapcsolódó támogatási forma ez, inkább egy folyamatos, rendszeres segítség – tájékoztat Zimborás Béla. – Alapvetően természetbeni ellátás a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, ami annyit jelent, hogy kapcsolódnak hozzá bizonyos kedvezmények, melyek segítik a nehéz körülmények között élő családokat. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermeket nevelő családoknak nem kell fizetniük például az iskolai, óvodai, bölcsődei étkeztetésért, ingyen kapják a tankönyveket, évente két alkalommal pedig konkrét pénzbeli támogatást is biztosít részükre az önkormányzat.

Az 5800 forintos támogatást augusztus második felében kapják meg a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családok. Külön kérniük ezt nem kell. Jelenleg mintegy 1500 zalaegerszegi gyermek részesül ebben a támogatásban. Mindez 7-8 százalékos emelkedés az elmúlt évhez képest.

Ennél jóval nagyobb mértékben, közel 30 százalékkal nőtt viszont a rendszeres gyermekvédelmi segélyt igénylők száma. Az átlagosan, gyermekenként havi 3000 forintot jelentő segélyt 400 család veszi igénybe jelenleg.

– frau -/N.G.

Tartalom megosztása: