keresés a weboldalon

Hangulati árnyalatok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hangulati árnyalatok

2011 július 15 - péntek
Németh Klára festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Városi Hangverseny és Kiállítóteremben. A 3 év munkáit felölelő tárlatot Fischer György Munkácsy díjas szobrászművész nyitotta meg.

– Nem akar festőművész lenni, nem akar művészpedagógus lenni, nem akar művésznő lenni. Németh Klára nem akar művész lenni -ezekkel a szavakkal nyitotta meg a kiállítást Fischer György szobrászművész.

Németh Klára fest. Nem technikai tudását szeretné bemutatni. Csak színeit. Azokat, amik éppen felkeltik érdeklődését. Hangulati árnyalatait geometrikus motívumokba rendezi. Ezek pedig nemcsak síkban, de térben is megjelennek. Alkotásaiban leginkább a színek erejével játszik. Különböző korszakait 3-4 képből álló sorozatokban ábrázolja. Sokszor órákat tölt azzal, hogy megtalálja az egymás mellé illő árnyalatokat.

– Általában a színek érdekelnek, minél több szint minél különlegesebb viszonylatokban kipróbálni, megmutatni és kompozíciókat próbálok festeni. A figuralitás nem igazán érdekel, hanem a színek aránya, ritmusa, rendszere – hangsúlyozta Németh Klára.

Alkotásait leginkább az egyszerűség jellemzi, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy színes kockáit papír alapon aquarellel készíti. Németh Klára különleges színharmóniáit augusztus 19-ig tekinthetik meg az érdeklődők a zsinagógában.

DZsu

Tartalom megosztása: