keresés a weboldalon

Horváth Kinga: Egy kis kultúra, nevetve

Zalaegerszeg címer
Hírek

Horváth Kinga: Egy kis kultúra, nevetve

2011 május 18 - szerda
Szeretnék pár szót megejteni egy érdekes klubról, melynek én is tagja vagyok. A Japán Klub a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban alakult meg és már több mint egy éve működik a diákok közreműködésével.

Mi tanulók kértük, hogy létrejöhessen, és az egyik kedves tanárunk segítségével ez meg is valósult. Aki ide benéz, azt maga a japán kultúra érdekli és minden, ami azzal kapcsolatos. Itt megtalálhatsz minden témát, ami Japánhoz kapcsolódik. A vallástól elkezdve, a ruhákon át, az animékig mindent, ami szem szájnak ingere. Engem személy szerint az animék miatt keltette fel Japán az érdeklődésemet és miután megalakult ez a klub, minden alkalommal bejártam. Már ott tartunk, hogy én és a legjobb barátnőm tartjuk meg, a tanárnő és a többiek pedig meghallgatnak, majd együtt megbeszéljük a témákat, amiket kidolgoztunk. A legutóbbi két témánk a rajzolás és a japán csokik (nyami). A témákat természetesen együtt beszéljük meg. Egy oldalt is létrehoztunk, hogy nyomon lehessen követni tevékenységünket (www.japanklub.gportal.hu). Itt megtalálhatjátok elérhetőségeinket és javaslatokat is szívesen fogadunk.
Az összejöveteleket a Kölcsey-ben szoktuk tartani, általában pénteken délután kettő tájban. Voltak már és lesznek anime vetítések és együtt megtanultunk anime szereplőket is rajzolni. Ezek az összejövetelek természetesen nem úgy működnek, mint egy szokványos óra. Beülsz, jó esetben figyelsz, vagy kikapcsolod az agyad és nézel ki a fejedből. Általában összeállítunk egy prezentációt, hogy mégis legyen valami keret, majd miután ezt megbeszéltük szabadon beszélgetünk, hülyéskedünk, amihez épp kedvünk van. Volt olyan alkalom is, amikor a teák, japán teaházak volt a téma és hoztunk be teát (egyenesen Japánból) és chipset és azt elfogyasztva vidáman beszélgettünk. Még a többi tanárt is becsábítottuk. Felejthetetlen élmény. No, de kicsit elkalandoztunk, szóval, bárkit szívesen várunk és reméljük felkeltettük az érdeklődéseteket. Amiatt pedig nem kell aggódnotok, hogy nem látunk szívesen vagy, hogy nem tudtok beilleszkedni, mivel itt mindenki önmaga lehet és mindenkit elfogadunk, ahogy van. Várjuk a lelkes jelentkezőket.

Megjelent az IFJÚJSÁG Zalaegerszegi Diákújság 2. számában

Tartalom megosztása: