keresés a weboldalon

Egerszeg Fesztivál tizenhetedszer: Május 9-15 között várnak minden szórakozni vágyót (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egerszeg Fesztivál tizenhetedszer: Május 9-15 között várnak minden szórakozni vágyót (Videó)

2011 április 28 - csütörtök
Május 9-e és 15-e között várja az érdeklődőket a XVII. Egerszeg Fesztivál. Ezúttal is számtalan programot kínálnak a szervezők a zalaegerszegieknek, illetve a városunkba látogatóknak. A fellépők között megtalálható – mások mellett – az Edda, a Holdviola, és a Flying Pickets, számos helyi tehetség, a fesztivál díszvendége pedig a Cseh Köztársaság lesz. A programokról sajtótájékoztatón számoltak be a fesztivál szervezői.

„Ez a mi ünnepünk, a zalaegerszegiek ünnepe”. Ezzel kezdte mondandóját Gyutai Csaba polgármester, majd hozzáfűzte: természetesen nemcsak a helybelieket várják az egy hetes programsorozatra. Idén először országos médiakampányba kezdtek a szervezők, hogy minél több vendéget csalogassanak Zalaegerszegre.

Mindenkinek érdemes lesz bekapcsolódnia a forgatagba! Idén is úgy állították össze a programokat a szervezők, hogy fiatalok és idősebbek egyaránt találjanak kedvükre való elfoglaltságot. A programok május 9-én, hétfőn kezdődnek.

A Dísz téri fesztiválsátorban cseh napok indulnak. Mint Lukács Ladislav, a Cseh Köztársaság első titkára elmondta: hat sörgyár mintegy 15 fajta sörkülönlegességét kóstolhatják majd meg a fesztivál résztvevői. Emellett az Art moziban cseh filmekkel, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben csehországi magyar képzőművészek kiállításával várják az érdeklődőket, a kamarában pedig befektetési lehetőségekről tájékoztatják a vállalkozókat.

Hivatalosan május 13-a a Város Napja. Ezen a napon, vagyis pénteken, közös imával indul a rendezvény, majd a hagyományokhoz híven megkoszorúzzák a város első polgármesterének szobrát. Az ünnepi közgyűlés 11 órakor kezdődik. Ennek keretében adja át Gyutai Csaba polgármester a Város Díszpolgára, és a Pro Urbe-díjakat. A fesztivál hivatalos megnyitóját 14 órakor tartják a Dísz téren.

A hétvégén szinte egymásba érnek majd a programok a belvárosban. Idén is lesz kéklámpás felvonulás, sakk- és verbunkverseny, gyermekkórus fesztivál, festők utcája, mesterségbemutatók, számtalan zenei program, és természetesen a már hagyományos Göcseji Prószafesztivált sem kell nélkülöznünk. Gondoltak egy merészet a szervezők, és benevezték az idei prószafesztivált a magyarországi rekordok közé. A tervek szerint 365 darab prószát sütnek ki a résztvevők vasárnap 12 és 13 óra között, melyeket aztán a helyi idősek otthonainak ajándékoznak.
S ha már az ételeknél tartunk! Ínycsiklandozónak ígérkezik az első Európai Gasztrotúra is, melyet hat testvérváros és hat belvárosi vendéglő részvételével hívnak életre a fesztivál szervezői.

Tompa Gábor, az Egerszeg Fesztivál főszervezője elmondta: minden korábbinál több munkát fektettek az idei rendezvénybe. Merítettek az elmúlt évek tapasztalataiból, éppen ezért bíznak abban, hogy valamennyi résztvevő jól érzi majd magát a XVII. Egerszeg Fesztiválon.

A részletes programsorozat megtalálható a www.egerszegfesztival.hu, valamint a www.zalaegerszeg.hu weboldalakon.

 F.M./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: