keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Lejtő után emelkedőn (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lejtő után emelkedőn (Videó)

2011 április 06 - szerda
Gyutai Csaba polgármester a városi portál szerkesztői érdeklődésére elmondta, a gazdasági válság következményeként a megelőző évhez képest jócskán elmaradtak a város iparűzési adóbevételei tavaly.

Míg 2009-ben csaknem 4 milliárd forint, tavaly kevéssel több, mint 3 milliárd forint iparűzési adót szedett be Zalaegerszeg önkormányzata. Az előző évi gazdasági megtorpanás után idén azonban már pozitívabb mérleggel számol a város vezetése, hiszen 3,2 milliárd forinttal terveznek.

Ugyanakkor évről-évre emelkedik a súlyadóból befolyt összeg. 2010-ben például 610 millió forint gépjárműadót fizettek be a tulajdonosok. A két helyi adónemet elsősorban a közintézmények működési költségeire valamint fejlesztésekre fordítják.

A polgármester hozzátette: amint az ország számos városában, Zalaegerszegen is egyre nehezebb behajtani a helyi adókból származó tartozásokat. A megyeszékhelyen tavaly év végén mintegy 33 ezer végrehajtási ügyirat keletkezett az önkormányzatnál, ami csaknem a duplája a 3 évvel ezelőtti dokumentummennyiségnek. A behajtás azonban eredményes. A helyi iparűzési adó esetében 3%, a súlyadónál 10 % alatt sikerült tartani a kintlévőségek mértékét.

-hozsu-/N.G.

Tartalom megosztása: