keresés a weboldalon

Indul a Zúzz velünk! akció

Zalaegerszeg címer
Hírek

Indul a Zúzz velünk! akció

2011 március 16 - szerda
A Flextronics International Kft., a Zala-Depo Kft. és a zalaegerszegi önkormányzat Zúzz velünk! címmel elektronikai hulladékgyűjtő akciót hirdet középiskolásoknak. Az akció március 16-31-ig tart.

Az akció célja a város megtisztítása az otthonokban felgyűlt elektronikai hulladéktól, és a közfigyelem ráirányítása az újrahasznosítás, a környezettudatos gondolkodás fontosságára. A program során öt kijelölt iskolában kihelyezett konténereknél, valamint a Zala-Depo parki úti hulladékudravában lehet leadni az elektronikai hulladékot. Mindenhol az arculatnak megfelelő ruházatba öltözött hosztesszek segítik az átadást. Az első 2000 jelentkező a leadott hulladékért cserébe jegyet kap az akciót 2011. március 31-én méltóan lezáró Megasztár Gálára. A gyűjtéssel párhuzamosan elindítunk egy hulladéképítő versenyt, ahol kizárólag elektronikai hulladékból készített kreatív építményekkel lehet pályázni maximum 3 fős csapatok részvételével. A diákok aktív bevonását, szemléletformálását célozza az ún. Flashmob akciók meghirdetése is. A néhány perces utcai produkciók felvételével ill. az elektronikai hulladékból készült építmények fotóival értékes tárgynyereményeket és a Megasztár döntőseivel való találkozást lehet nyerni.

A vállalati stratégiákban egyre hangsúlyosabb szerepet kap a szervezet társadalmi felelősségvállalása és ez ma már a hosszú távú üzleti siker elengedhetetlen része. Jelentős nemzetközi vállalatként a Flextronics elkötelezett az iránt a gyakorlat iránt, amely egyszerre szolgálja a saját munkatársak, a környezet és minden érintett érdekeit. Arra törekszünk, hogy fenntartsuk az üzleti gyakorlat gazdasági és környezeti vonatkozásai közötti egyensúlyt, miközben munkatársaink, családjaik és a helyi közösségek életminősége is javul. A FLEXpledge testesíti meg cégünk azon törekvéseit, hogy üzleti, társadalmi és környezeti tevékenységünk során – a Flextronics deklarált céljaival és értékrendjével összhangban – a lehető legjobban hozzájáruljunk a fenntartható fejlődéshez.

A Zala-Depo Kft. elsődleges célja a közszolgálati tevékenység minél magasabb színvonalú ellátásán túl, hogy folyamatosan növelni tudja a hulladék újrahasznosításának arányát. Úgy gondoljuk, hogy nem elég a szelektív hulladékgyűjtés feltételeinek a megteremtése, feladatunk a társadalmi tudatformálás is, melynek elsődleges célcsoportja a fiatalság. Évek óta – az oktatási intézményekkel együttműködve – aktívan részt veszünk a környezettudatos nevelésben. Székhely: Fióktelepek:

A napjainkban egyre inkább felhalmozódó, feleslegessé vált elektronikai és irodatechnikai eszközök újrahasznosításával jelentősen hozzájárulhatunk a nyersanyagkészlet rohamos csökkenésének megállításához.

A környezettel való harmonikus együttélés igénye napjainkban egyre inkább felértékelődik. Ezt tűzte ki célul Zalaegerszeg város vezetése az „ÖKO-város” program keretében, melynek egyik állomása az elektronikai hulladékgyűjtő akció.

További részletes információ az iskolákban kihelyezett plakátokon, szórólapokon és a www.zaladepo.hu, www.zalaegerszeg.hu honlapokon érhető el.

Tartalom megosztása: