keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Képességfelmérés az Ady Iskolában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Képességfelmérés az Ady Iskolában (Videó)

2011 február 27 - vasárnap
Képességfelmérést tart az Ady Iskola. Az általános iskolába jelentkezőknek bizonyítaniuk kell tánc ének, illetve rajztudásukat. A több mint 100 éve művészeti képzést nyújtó intézmény idén is várja a tehetséges fiatalokat.

Az Ady Endre Általános Iskola célja, hogy átfogó művészeti képzést kínáljon diákjainak. A kötelező órák felett a kicsik heti 4 órában tanulnak balettozni, rajzolni vagy énekelni. Ahogyan azt az iskola igazgatója elmondta, komoly kihívást jelent megfelelni az elvárásoknak. A lurkók azonban mindezt nem érzik tehernek, mert a napirendjük színesebb az általános képzésekhez képest.

Az Adysok művészeti és sport eredményei kiválóak. Évről évre rangos nemzetközi és hazai sikereket érnek el. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a tagozatos művészeti oktatás mellett a gyerekek a focitól a dráma szakkörig számos délutáni foglalkozáson vehetnek részt.

Azoknak, akik jövőre itt szeretnék elkezdeni általános iskolai tanulmányaikat, egy átfogó képességfelmérésen kell részt venniük.

A pedagógusok kifejezetten erre az alkalomra speciális feladatok segítségével vizsgálják a gyerekek ügyességét. A szülőknek érdemes több, vagy akár mindhárom művészeti ágban is felvételiztetni gyermeküket, hogy végül azzal foglakozhasson, amiben igazán tehetséges- mondta Czigány László igazgató.

A leendő rajztagozatosoknak többek között családrajzot kell készíteniük, valamint színekről, formákról fogják megosztaniuk gondolataikat. A klasszikus balettre jelentkezőknél elsősorban a testi alkalmasságot, a rugalmasságot és egyensúlyérzéket figyelik a pedagógusok. Az ének-zene tagozat iránt érdőlődőknél a ritmikai gyakorlatok, dallaméneklés és az óvodában tanult énekek előadása lesz döntő jelentőségű a felvételinél.

Idén a képességfelmérés február 28-án hétfőn és március 1.-én kedden lesz. A rajzosokat 14 órakor, a balettra és énekzenére jelentkezőket 14 és 17 óra között várja az iskola.

DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: